Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

North Sea Port: rondrit door het havengebied van Gent

Dwars door de industriële motor van de stad

Welkom in North Sea Port, het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied dat zich uitstrekt van Gent tot het Nederlandse Vlissingen aan de Noordzee. Op deze rondrit kom je alles te weten over het reilen en zeilen van North Sea Port, de 'toegangspoort tot Europa'.


Meer over deze rondleiding

North Sea Port en het havengebied rond Gent bezoeken is een spannende ervaring, zeker met een gids. Je beleeft de haven van binnenuit en komt op plaatsen waar je anders niet komt … of eigenlijk zelfs verboden terrein zijn! Rij langs de dokken en kaaien waar tientallen internationale bedrijven zich hebben gevestigd, zie hoe de binnenvaartschepen zich op het water manoeuvreren met graan, kolen, fruitsappen, wagens, chemicaliën, staal-, woud- en olieproducten, bouwmaterialen en noem maar op. Bewonder de gigantische graansilo’s en de overlaadkades waar goederen van het ene schip op het andere worden overgeladen en noem maar op. Je komt ogen te kort!


Praktische info
Info

De klant moet zelf voor busvervoer zorgen.
Voor een reservatie kan u GEEN GEBRUIK VAN DEZE SITE MAKEN, maar neem contact op met North Sea Port via inge.derouck@northseaport.be

Bij goedkeuring van uw aanvraag, zal North Sea Port bij de Gentse Gidsen een gids voor uw rondvaart aanvragen.

----------

  • U dient zich als groep te registreren via deze link  
  • Vraag het bezoek uiterlijk 3 weken op voorhand aan via het online inschrijvingsformulier.
  • De school/vereniging moet zelf voor een autocar (bus) mét microfoon zorgen.
  • De rondrit duurt ongeveer 2 uur.
Plaats van afspraak Rigakaai 1, Bezoekerscentrum
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Zweeds, West-Vlaams, Gents
Duur 2 u.

Delen