Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

De Krook: culturele hotspot in Gent

Lezen, leren en beleven op het 'balkon over de stad'

Sinds de opening in maart 2017 verscheen De Krook al op tal van lijstjes van mooiste bibliotheken ter wereld. De bib aan de Gentse Zuid is een echte designparel... en nog zoveel meer!


Meer over deze rondleiding

Een opvallende metalen structuur, grote glaspartijen en een opeenstapeling van horizontale schijven die als een balkon over de stad lijken te buigen... Stadsbibliotheek De Krook, genesteld in een bocht van de Schelde, weet hoe de aandacht te trekken! De Krook is niet enkel een bibliotheek maar ook een stadsvernieuwingsproject, een culturele hotspot en een ontmoetingsplek voor bewoners, studenten, ondernemers en boekenliefhebbers. Kortom, voor àlle fans van kennis, cultuur en architectuur is het de place to be in Gent. Onze gids neemt je mee op verkenningstocht door deze dynamische 21ste-eeuwse hotspot, voor én achter de schermen.


Praktische info
Info
  • Openingsuren van maandag t/m zaterdag: van 10:00 tot 19:00, op donderdag tot 21:00
  • Max 20 personen per gids
  • Rondleiding duurt 1,5 uur
  • Gesloten op zon- feestdagen
Plaats van afspraak Ingang bibliotheek, Miriam Makebaplein
Eindpunt Ingang bibliotheek, Miriam Makebaplein
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 95
Duur 2 u.

Delen