Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

De Sint-Baafsabdij in Gent

Heropleving van een iconische Gentse site

In een oase van rust en groen ligt op nauwelijks enkele minuten van de Sint-Baafskathedraal een uniek stukje Gents verleden: de ruïnes van de Sint-Baafsabdij.


Meer over deze rondleiding

Op de plaats waar Leie en Schelde samenvloeien bevinden zich de indrukwekkende resten van de voormalige Sint-Baafsabdij. De abdij werd in de 7de eeuw door Amandus van Gent gesticht, in een poging de inwoners van Ganda (Gent) te bekeren. Eeuwen later liet Keizer Karel de oorspronkelijke abdijgebouwen grotendeels afbreken om er het beruchte Spanjaardkasteel te bouwen. Vandaag herleeft de site dank zij vele vrijwilligers. Sinds 1882 is er een Museum voor Stenen Voorwerpen te vinden in de refter en de tuin. Onze gids leidt je enthousiast rond en heeft het niet enkel over de geschiedenis maar ook over de heropleving van deze iconische Gentse site.


Praktische info
Info -
Plaats van afspraak Herberg Macharius, onder het witte poortgebouw aan het Coyendanspark
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portuguees, Russisch, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen