Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Binnenkijken in het Gentse stadhuis

Het politieke hart van de stad, al sinds de 14de eeuw

Schizofreen en flamboyant, zo wordt het 600 jaar oude stadhuis van Gent omschreven. Dat heeft alles te maken met de contrasterende architectuur van haar gevels. Het échte verhaal van de gebouwen ontdek je binnen met onze gids.


Meer over deze rondleiding

Het stadhuis strekt zich fier uit tussen vier straten in hartje Gent: de Botermarkt, de Hoogpoort, de Stadhuissteeg en de Poeljemarkt. Buiten gaat de vlammende gotiek hand in hand met de sobere renaissance, binnen gaat de pittige stijlenmix verder in een heus labyrint van maar liefst 51 zalen. Zonder gids geraak je gegarandeerd het noorden kwijt! Enkele hoogtepunten op de ontdekkingstocht zijn de Pacificatiezaal, het Oostenrijks salon en de statige troonzaal. En heb je de mooie maagd van Gent al gespot? Ze is overal aanwezig, maar zelfs in de prachtige trouwkapel blijft ze helaas onbereikbaar...


Praktische info
Info
  • Geen inkomprijs te betalen voor het stadhuis.
  • Bezoek enkel mogelijk van maandag tot donderdag en na goedkeuring door de stad
  • We kunnen de toegang tot alle locaties niet garanderen
Plaats van afspraak Ingang stadhuis, Botermarkt
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portuguees, Zweeds, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen