Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Fietstocht langs de Gentse waterlopen

Verken de 'stad van water' van op het zadel

Ook fan van water? Dan moet je in Gent zijn… Kruip op het zadel en fiets met ons mee langs de mooiste rivieren, kanalen, grachten en coupures waar de stad rijk aan is.


Meer over deze rondleiding

Bekijk Gent vanuit de lucht en je ziet het meteen: de plattegrond is bezaaid met waterlopen die zelfs voor sommige Gentenaren een groot doolhof vormen. Wist je dat de stad maar liefst 5 jachthavens telt? Volg onze gids voor een originele fietstocht door het groen, weg van de platgereden paden. Je ontdekt Gent volop als waterstad, langs de historische Bijlokesite en de abdijen, langs de chique herenhuizen van de Coupure en de charmante Lieve. Hou je van watersport, tuinieren of architectuur? Laat de gids weten waar je interesse ligt en hij voert je mee naar de Gentse Watersportbaan, de jachthavens, de huizen uit het interbellum in het miljoenenkwartier of de tuinwijken op een ‘eilandje’ aan de rand van de stad.


Praktische info
Info
  • 5 verschillende trajecten tussen 10 en 32 km
  • Vertrek, traject en eindpunt: eventueel te bepalen in samenspraak met de gids
  • Maximum 20 personen per gids.
  • Breng uw eigen fietsen mee of huur ze bij De Fietsambassade of Bluebike
Plaats van afspraak Stadshal
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen