Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg

Ooit woonden hier zeshonderd begijnen … nu heerst er alleen een sacrale rust.

Net buiten Gent centrum ligt het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg, een bijzondere plek waar de tijd lijkt stil te staan. Ga mee op wandel door de 19de-eeuwse 'stad in de stad', een oase van rust op heilige grond.


Meer over deze rondleiding

Begijnen waren devote, alleenstaande vrouwen die samen een gemeenschap vormden. Ze legden geloften van gehoorzaamheid en kuisheid af, maar voorzagen wel in hun eigen levensonderhoud door te naaien, te weven, te breien enzovoort. Het laatste begijntje in Sint-Amandsberg stierf in 2003, maar hun wooncomplex bleef gelukkig wel bewaard. Het is zelfs Unesco-Werelderfgoed! Onze gids neemt je mee voor een wandeling over de pleintjes en door de charmante straatjes langs de huizen en conventen, de kapel en kerk, de oude infirmerie en het groothuis waar de grootjuffrouw woonde. Onze gids brengt de begijnen tot leven met allerlei legendes en verhalen...

Bekijk ook onze andere Begijnhof-rondleidingen: 

Klantenverklaring - corona maatregelen
Praktische info
Info -
Plaats van afspraak Ingang Begijnhof, Engelbert Van Arenbergstraat
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen