Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Het Begijnhof O. L.Vrouw ter Hoye

Keer terug naar de tijd van de devote begijnen in Gent.

Er was eens 750 jaar geleden... het begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoye in Gent! De unieke plek staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en is een van de best bewaarde en meest sfeervolle begijnhoven uit de 13de eeuw.


Meer over deze rondleiding

Begijnen waren toegewijde, alleenstaande vrouwen die samen een gemeenschap vormden. Ze legden geloften van gehoorzaamheid en kuisheid af, maar voorzagen wel in hun eigen levensonderhoud door te naaien, te weven, te breien enzovoort. In Gent zijn 3 begijnhoven bewaard gebleven waaronder Ter Hoyen, gelegen aan een van de oude invalswegen in het zuidoosten van de stad. Verlies jezelf in de nauwe straatjes, slenter tussen de witte huisjes en de conventen naar het huis van de grootjuffrouw en naar de kerk. Onze gids brengt de diepgelovige begijnen tot leven met allerlei verhalen en anekdotes.

Bekijk ook onze andere Begijnhof-rondleidingen: 


Klantenverklaring - corona maatregelen
Praktische info
Info -
Plaats van afspraak Ingang Lange Violettestraat 235
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen