Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Van wereldexpo 1913 tot miljoenenkwartier

Op stap door de chicste buurt van Gent, toen en nu

In 1913 streek de Wereldtentoonstelling neer in Gent rond het Sint-Pieters station. Na afloop werd de site exclusief verkaveld, met een heleboel impressionante landhuizen als resultaat. Keer met onze gids mee naar de tijd van toen en wandel langs de mooiste architectuurparels in het miljoenenkwartier.


Meer over deze rondleiding

De Wereldexpo vond plaats in Gent van 26 april tot 3 november 1913. In die korte periode was Gent dé navel van de commerciële en industriële westerse wereld en iédereen was razend enthousiast over de expo, die werd gezien als het startschot voor de vooruitgang van de 20ste eeuw. Na de tentoonstelling besliste de stad om een nieuwe wijk te bouwen op de voormalige terreinen. De percelen grond waren zo duur dat de buurt de naam kreeg van 'miljoenenkwartier'. Het resultaat – intussen een beschermd stadsgezicht – mag er vandaag nog altijd zijn: fraaie villa's in een allegaartje aan bouwstijlen staan er zij aan zij, van klassiek en art deco tot kubistisch en modernistisch. Op basis van foto's van de Wereldexpo keren we terug naar de tijd van toen en wandelen we langs de meest impressionante landhuizen in het miljoenenkwartier.


Praktische info
Info
  • Plaats van afspraak Ingang station, onder de luifel.
  • Eindpunt In overleg met de klant
Plaats van afspraak Ingang station, onder de luifel.
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portuguees, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen