Filliers Distillery: van korrel tot borrel
Veel meer dan graanjenever : ook gin, whisky en vodka worden hier gemaakt. Logisch, want allemaal familie van elkaar. Je ziet en hoort het allemaal tijdens een bezoek aan de grootste graanstokerij van Vlaanderen.
Meer over deze rondleiding
Een traditie die voortleeft tot op vandaag.
In 1869 kocht Karel Lodewijk Filliers (1ste generatie) landbouwgrond aan met als doel een landbouwbedrijf op te richten. Het duurde echter niet lang voordat zijn neef Kamiel Filliers (2de generatie), in 1880 een vergunning kreeg om naast de landbouwactiviteiten ook te beginnen stoken. Elke generatie bouwde op de eerste stappen die Karel Lodewijk Filliers gezet heeft, van het uitbreiden van de site tot het creëren van nieuwe producten.
Als één van de laatste warme stokerijen in België stookt Filliers Distillery vandaag nog steeds volgens een goed bewaard familiegeheim. De site heeft drie aparte stokerijen waardoor ze bij Filliers Distillery een groot aanbod aan verschillende spirits kunnen creëren.
Tijdens een bezoek lopen we langs het blinkende koper van de distilleerketels en snuiven we - tussen de honderden vaten - de sfeer op in de rijpingsmagazijnen. En we sluiten natuurlijk af door de theorie te toetsen aan de praktijk: een degustatie!
Een bedrijfsbezoek bij Filliers Distillery kan niet rechtstreeks bij de Gentse Gidsen geboekt worden, dit moet gebeuren via www.filliersdistillery.be. Filliers bestelt bij ons een gids.
Praktische info
Info |
|
---|---|
Plaats van afspraak | Filliers Distillery, Leernsesteenweg 5, 9800 Deinze |
Eindpunt | |
Talen | Nederlands, Frans, Engels, West-Vlaams, Gents |
Duur | 2 u. |