Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Mehr Info.
Akzeptieren

neu Ontdek de Gentse Huizen van Vertrouwen - Traject B

Op stap met een gids langs Gentse winkels met een karakter en een ziel

De titel is geplukt uit het boek ‘De Voortzetting, 20 Gentse Huizen van Vertrouwen in Woord en Beeld’, geschreven door David Slosse met foto’s van Dirk Panier. Huizen van Vetrouwen zijn een begrip voor vele Gentenaars.


Mehr über diese Tour

De Gentse Gidsen, zelf een Huis van Vertrouwen gesticht in 1926, nemen je mee doorheen het centrum van Gent, langs een selectie van handelszaken die minstens al twee generaties in handen zijn van eenzelfde familie. De gids vertelt je de boeiende geschiedenis van hun oprichting tot vandaag. 

Op het traject B vertrekken wij van de Groentenmarkt waar we een mooie pen, pittige mosterd, een horloge of een paraplu kunnen kiezen. Onderweg zoeken we naar een hoed en keuren we heerlijk vers fruit. Op de Kraanlei worden we helemaal gek van zo veel lekkere snoep en zien we het ‘laatste nieuwe’ behangpapier. De wandeling eindigt aan de quincaillerie in Sluizeken.


Praktische Informationen
Info
  • We bespreken de handelszaken en kijken naar de vitrines. Een individueel bezoek kan je eventueel later plannen.
Treffpunkt Groentenmarkt
Endpunkt Sluizeken
Sprachen Niederländisch, Französisch, Englisch, Spanisch
Preis von € 85
Dauer 2 h

Teilen