Onze aanpak

De Gentse Gidsen (GG) is een vereniging van officieel gediplomeerde, toeristische - en museumgidsen, erkend door Toerisme Vlaanderen.

Meer dan 100 enthousiaste gidsen staan voor u klaar! We koppelen een grondige kennis aan onze warme liefde voor Gent, en staan te popelen om u te laten genieten van alles wat Gent te bieden heeft.

Een klassieke stadsverkenning, een boeiende themawandeling, een ontspannende boottrip, een interessant museumbezoek of een hippe fietstocht: de mogelijkheden zijn onbeperkt in deze levendige stad. Wij maken daar samen met u graag een onvergetelijke belevenis van!

Discreet openen we voor u de schatkamer van onze geschiedenis als middeleeuwse grootstad, we laten u  een indrukwekkende selectie van architecturale stijlen ontdekken, we tonen u hoe Gent in enkele jaren tijd veranderde van grijze industriestad naar bruisende cultuurstad. Gent is niet toevallig ook de grootste studentenstad van Vlaanderen.

Vanuit de stad verkennen we met u de "vriendelijke" haven, de bloemenweelde in het land der Floraliën en de betoverende Leiestreek van de Latemse kunstenaars.

Gent is gezellig en authentiek, een onweerstaanbare mengeling van cultuur en genot, markten en feesten, kuieren en flaneren...

Wij gidsen in 11 talen waaronder zelfs het ... Gents.

Wilt u een hele dag (of meer) in Gent doorbrengen, dan kan ons infoteam een dagprogramma uitwerken op uw maat. 

Contacteer ons via de contactrubriek, we helpen u graag verder.

Historisch stadscentrum

De ideale kennismaking met Gent!

{ lees meer... }

Gravensteen en omgeving

Een middeleeuwse burcht in het hart van de stad

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum met 3 Gentse proevertjes

De ideale kennismaking met Gent... maar met wat lekkers tussendoor!

{ lees meer... }