Lichtfestival 2018

31/01/2018 - 4/2/2018

Een lumineus idee!

Schrijf in voor een wandeling met de Gentse Gidsen tijdens het Lichtfestival 2018. Met een glaasje Filliers onderweg!

Het Gentse Lichtfestival 2018 wordt nu al voor de vierde keer georganiseerd, deze editie van woensdag 31 januari tot 4 februari 2018.

De Gentse Gidsen staan klaar om samen met jullie de fantastische lichtkunstwerken te ontdekken.

De stad heeft een parcours van 6,6 km uitgetekend met 39 lichtkunstwerken. De route loopt van het Sint-Pietersplein naar het Zondernaampark, langs de Schelde en de Leie, door het Kunstenkwartier en het Historisch Centrum, met een extra focus op het Gentse industriële erfgoed. 

Op weekdagen gaan de lichten aan om 19 u en gaan ze uit om 24 u. Op zondag begint het een uurtje eerder, van 18 u tot 24 u.

Wat bieden wij?

De Gentse Gidsen organiseren rondleidingen van 2 u of 3 u, allen vertrekkend van de Korenmarkt (op de trappen van de voormalige Post). In de buurt zijn veel restaurants, parkings voor auto’s en fietsen, openbare toiletten en een halte van tram 1.

EXTRA !
U kan vóór de wandeling genieten van een “Echt hartverwarmende Gentse Hutsepot” in het Groot Vleeshuis, voor de prijs van 17 EUR per persoon, drankje inbegrepen. Vermeld dit aub bij de online-reservering.

Opgelet: ten laatste starten met eten om 20 u. want restaurant sluit om 21 u.

Wandeling van 2 uur:

Starten aan de Korenmarkt richting Sint-Pietersplein via de Mageleinstraat en de Koestraat naar de Sint-Pietersnieuwstraat, met ‘highlight’ op het Sint-Pietersplein, langs de Schelde terug via de Muinkkaai, doorsteek door het Zuidpark richting Kuiperskaai en terug richting centrum. Afhankelijk van de gekozen duur van de wandeling zal de groep verder in het centrum eindigen.

Startuur op weekdagen: 19u, 20u, 21u en 22u

Startuur op zondag: 18u, om 19u, om 20u, om 21u en om 22u

Wandeling van 3 uur:

Starten aan de Korenmarkt richting Portus Ganda en MIAT via de Mageleinstraat, Kalandenberg, François Laurentplein, Bisdomplein, Kalvermarkt, Portus Ganda, Koning Leopoldstraat, met ‘highlight’ aan het Zondernaampark, Miat, Baudelohof en terug richting centrum. Afhankelijk van de gekozen duur van de wandeling zal de groep verder in het centrum eindigen.

Startuur op weekdagen: 19u, 20u, en 21u 

Startuur op zondag: 18u, om 19u, om 20u, en 21u

Talen:

Wij gidsen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans of Russisch

Prijs:

2 uur = €100 (groep van max 20 personen) Inclusief: onderweg een glaasje citroenjenever van Filliers of een glaasje fruitsap.

3 uur = €130 (groep van max 20 personen) Inclusief: onderweg een glaasje citroenjenever van Filliers of een glaasje fruitsap.

Alleen voor groepen? Neen hoor!

Voor €10/pp kan je  individueel of als koppel via Uitbureau inschrijven (+ 32 9 233 77 88).

De rondleidingen voor deze groepen starten tijdens het Lichtfestival dagelijks om 19 u en duren 2 uur. De route en de looprichting worden bepaald door de gids. Op zondag start de wandeling om 18 u. En uiteraard krijg je onderweg ook een glaasje citroenjenever of fruitsap. Gegarandeerde start vanaf 10 inschrijvingen

Meer info?

Stuur een mail naar info@gentsegidsen.be of bel naar 09/233 07 72

Boeken:

via de link 'RESERVEER ONLINE' hieronder. Vermeld duidelijk begin en einduur en wij nemen snel contact met u op.

 

Wil je meer details weten over de installaties op het Lichtfestival? Ga dan naar www.lichtfestival.stad.gent.

Book online Lichtfestival 2018

Gravensteen en omgeving

Een middeleeuwse burcht in het hart van de stad

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum

De ideale kennismaking met Gent!

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum met 3 Gentse proevertjes

De ideale kennismaking met Gent... maar met wat lekkers tussendoor!

{ lees meer... }