OMG! De onwaarschijnlijke avonturen van het Lam Gods.

Het verhaal van de Stoutmoedige Diefte van de Rechtvaardige Rechters … en meer!

Ontdek met ons de bewogen geschiedenis van het meest begeerde kunstwerk ter wereld: De Aanbidding van het Lam Gods door de Gebroeders Van Eyck.
Op vrijdag 13 april kopte de krant ‘Het Nieuws van den Dag’ met de titel ‘De Stoutmoedige Diefte in Sint-Baafs te Gent. In de nacht van 10 op 11 april 1934 werden namelijk op spectaculaire wijze 2 panelen van het meesterwerk uit de Sint-Baafskathedraal gestolen. We reconstrueren de nacht van de diefstal en vertellen over de turbulente geschiedenis van dit monumentale veelluik.
De diefstal in ’34 was niet het enige wat het Lam Gods overkwam. De panelen werden meerdere malen uit elkaar gehaald, illegaal verkocht, vervalst, gesmokkeld, gegijzeld, gecensureerd door overschildering, bedreigd door beeldenstormers en losgeldeisers, gebruikt als diplomatiek wapen, overlangs doorgezaagd en dertien maal onrechtmatig meegenomen. In de voetsporen van auteurs zoals Karel Mortier, Marc De Bel en anderen gaan we op onderzoek uit. Je weet maar nooit wat we vinden …Start en einde: Sint-Baafskathedraal
Duur: 2 uur
  Book online OMG! De onwaarschijnlijke avonturen van het Lam Gods.

Gravensteen en omgeving

Een middeleeuwse burcht in het hart van de stad

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum

De ideale kennismaking met Gent!

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum met 3 Gentse proevertjes

De ideale kennismaking met Gent... maar met wat lekkers tussendoor!

{ lees meer... }